Novice

ponedeljek, 6. julij 2020

3. - 4. julij 2020. Slovensko panevropsko gibanje je v sodelovanju z Avstrijskim in Črnogorskim panevropskim gibanjem organiziralo prvo konferenco v okviru projekta CITIMIG z naslovom Migrations in the Light of Security in the South East Europe.

Preberi več
četrtek, 9. maj 2019

Spoštovane Evropejke, spoštovani Evropejci, danes mineva 69 let odkar je bila predstavljena deklaracija Roberta Schumana, v kateri je predlagal ustanovitev Evropske skupnosti za premog in jeklo.

Preberi več
sobota, 6. april 2019

Slovensko panevropsko gibanje je zaključilo z izvajanjem projekta JOCICEF, ki je trajal od 1. septembra 2017 do 28. februarja 2019. V tem času smo izvedli vse projektne aktivnosti, tj. pet mednarodnih dogodkov, ki se jih je skupaj udeležilo 609 udeležencev iz 29 držav ter izdali zbornik s prispevki gostujočih predavateljev.

Preberi več
torek, 2. april 2019
Prihodnost EVROPE: Evropska identiteta in evropska politična krajina

Prihodnost Evrope: evropska identiteta in evropska politična krajina Slovensko panevropsko gibanje je v sodelovanju z Avstrijskim panevropskim gibanjem organiziralo zadnjo, peto mednarodno konferenco v okviru projekta JOCICEF z naslovom Future of Europe: European Identity and EU Political Lanscape.

Preberi več
petek, 21. december 2018
Praznično voščilo

Slovensko panevropsko gibanje vam želi vesel božič ter srečno in uspešno novo leto 2019!

Preberi več
torek, 20. november 2018

V okviru projekta JOCICEF se osredotočamo na vlogo in pomen evroskepticizma in populizmov za prihodnost Evropske unije. Vsi omenjeni pojavi se v različnih oblikah pojavljajo tako v Sloveniji kot v drugih državah članicah EU. Namen vseh pa je zmanjšati vlogo evropskih institucij ter oslabiti evropski integracijski proces.

Preberi več